Magazin Online

Despre imprimantele 3D, pareri pro si contra.

Asa cum a spus Adele Peters la inceputul acestui an, imprimarea 3D a dezvoltat reputatia de a fi ecologica, insa nu este o reputatie meritata cu adevarat!

Despre imprimantele 3D, pareri pro si contra.

Asa cum a spus Adele Peters la inceputul acestui an, imprimarea 3D a dezvoltat reputatia de a fi ecologica, insa nu este o reputatie meritata cu adevarat! Desigur, aceasta imprimare minimizeaza unele deseuri si salveaza unele emisii de transport, dar, vazuta in prezent, energia folosita pentru topirea filamentului din plastic anuleaza cu siguranta orice reducere a deseurilor.

Imprimantele 3D pot fi ca o mina de aur?

Dar daca se foloseste un filament facut din plastic folosit? Poate chiar plastic second hand recoltat din ocean? Asta ar fi sigur un pas inainte, nu? Ce s-ar intampla daca o imprimanta 3D ar folosi pentru imprimare sifon sau plastic de la Pet-urile de apa? Si aceasta ar insemna o victorie pentru mediul inconjurator, nu-i asa? Asta isi doreste EkoCycle Cube, o imprimanta 3D de la Cubify/2DSystems care il are ca director creativ pe binecunoscutul Will.I.Am.

 

Impresionant? Sunteti gata sa cheltuiti 1200 $ pe propria imprimanta 3D? Trebuie sa recunosc ca sunt putin impresionat... am un sentiment similar celui pe care l-am avut la un alt proiect si anume reutilizarea sticlei de Coca-Cola, 2nd Lives se numea. In timp ce urmaream videoclipul in care Will.I.Am vorbea despre aceasta imprimanta ecologica si in timp ce navigam pe o pagina web de la EkoCycle, nu m-am putut abtine sa nu gandesc " Nu vad nimic aici pe care as vrea sa il pot face... si daca totusi as vrea, as merge intr-un magazin unde as gasi ceva asemanator la un pret mai mic!"

Asta inseamna ca toata aceasta afacere este o mare pacaleaza?

Deloc: exista lucruri destul de uimitoare in ceea ce priveste aceasta imprimanta avand in vedere procesul de fabricatie de ultima generatie, in vederea ingrijirii sanatatii si a cercetarii stiintifice. Stiu ca este foarte des folosita de catre designeri in crearea unor prototipuri si a unor modele. Doar ca imi este greu sa cred ca aceasta inventie va ajuta in vreun fel nevoile reale la nivelul consumatorului, si nu gasesc niciun motiv pentru care o astfel de creatie ar fi durabila in timp.

Video

Poate ca sunt eu lipsit de imaginatie, totusi... Daca credeti ca o imprimanta 3D ar putea deschide calea spre reale posibilitati de sustinere la nivel de consum si de reducere a deseurilor, va impartasesc si eu gandurile... Mi-ar placea sa va aud parerile!