Magazin Online

10 pasi de urmat la cumpararea unui laptop second hand.

Achizitionarea de laptop-uri second hand este la indemana oricui, insa cei care aleg sa cumpere astfel de laptop-uri sunt intotdeauna usor descurajati de gurile rele care spun ca aceasta decizie nu este una buna.

10 pasi de urmat la cumpararea unui laptop second hand.

 

Achizitionarea de laptop-uri second hand este la indemana oricui, insa cei care aleg sa cumpere astfel de laptop-uri sunt intotdeauna usor descurajati de gurile rele care spun ca aceasta decizie nu este una buna.

Pentru a-i linistit pe cei care vor sa cumpere un astfel de laptop, mai jos va voi explica in zece pasi cum puteti verifica un laptop second hand.

megaelectronice

Exista oameni care nu s-ar gandi de doua ori inainte de a-si cumpara o masina la mana a doua, insa cand vine vorba de cumpararea unui computer second hand, tind sa se gandeasca de mai multe ori. Aceasta industrie a calculatoarelor are obiceiul de a-si promova produsele noi astfel incat cele anterioare sa treaca deja drept invechite si fac acest lucru doar printr-o simpla upgradare a unui soft, spre exemplu, lucru care nu va rezista in timp... insa oamenii nu stiu acest lucru.

Daca sunteti speriat la gandul ca nu veti cumpara un laptop second hand bun, iata ce trebuie sa iei in considerare atunci cand iti cumperi unul.

Pasul 1. Decizia - cauta cele mai bune laptopuri second hand. Banuiesc ca visati la cel mai nou calculator de pe piata, nu? Insa banii nu va ajung. Inainte de a va gandi la unul nou ce ar fi sa va ganditi la un model de anul trecut, sa spunem asa, sau ceva mai nou. Apoi va veti convinge ca si acestea indeplinesc aceleasi sarcini ca si cele noi. Le puteti gasi chiar cu Windows gata instalat!

Pasul 2. De unde sa cumparati. Chiar daca este vorba despre un laptop second hand, asigurati-va ca magazinul online de unde doriti sa il achizitionati este unul serios.

Pasul 3. Fisuri si imperfectiuni. Trebuie verificate aceste aspecte. De obicei primul lucru la care va uitati este felul in care arata laptop-ul. Ar trebui sa stiti insa ca nu acesta este lucrul care conteaza neaparat. Cel mai important este ca acesta sa fie in stare buna de functionare. Daca totusi are un defect vizual, este un motiv in plus la negocierea pretului, nu-i asa?

Pasul 4. Unul dintre cele mai scumpe piese dintr-un laptop este ecranul. Asa ca, atunci cand va alegeti un laptop second hand, verificati orice urma de decolorare, fie ca este purpuriu sau roz, orice, trimiteti calculatorul inapoi pentru ca nu merita bataia de cap si eventualele cheltuieli penntru reparatii.

Pasul 5. Testarea functiilor Input. Verificati toata partea tehnica, chiar si conexiunile Bluetooth sau wi-fi. Daca un port USB este rupt insa alte doua-trei sunt in stare perfecta de functionare, atunci calculatorul este in regula, poate fi folosit fara nici o problema.

Pasul:6. Verificati hard-disk-ul. Testati hard diskul petru erori si ganditi-va la faptul ca unitatile de schimb de acest gen sunt ieftine.

Pasul 7. Verificati daca unitatea CD/DVD este defecta. Incercati toate tipurile de cd-uri care ar putea merge: CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD+R DL si asa mai departe. Apoi incercati sa scrieti aceleasi tipuri de CD-uri, daca merge... totul este ok.

Pasul 8. Testati bateria. Daca bateria se termina prea repede incercati sa obtineti o reducere pentru a economisi banii pe care ii veti plati pentru inlocuirea bateriei., cost care poate fi destul de mare.

Pasul 9. Cautati ajutor. Daca nu te simti in stare pentru aceste teste, atunci apeleaza la ajutorul unui prieten care stie mai multe despre laptop-uri sau apelati la un profesionist in domeniu.

Pasul 10. Daca totusi ati comandat un laptop second hand insa nu sunteti multumit de felul in care functioneaza, nu ezitati sa il returnati!

laptopuri second hand

Nu va enervati daca nu fnctioneaza perfect inca de la inceput. Ganditi-va ca exista oameni care au probleme cu laptop-urile noi noute iar daca este nevoie de cate o mica reparatie, tot veti fi castigati pentru ca nu veti ajunge niciodata, cu tot cu reparatii, la costul unui laptop nou!